Poses bij newborn fotografie

October 06, 2014

Bij newborn fotografie werk je heel vaak met slapende baby'tjes, en het laatste wat je wil doen is ze wakker maken!  Ik zal dus nooit vooraf beslissen met welke pose(s) ik begin, maar zal me altijd aanpassen aan mijn mini-model.  Ligt een kindje lekker te maffen in de "Bum Up" pose, dan is de volgende stap altijd de "Chin on Hands" pose, want dat is maar een heel klein stapje verder :

chin handschin hands

 

Nu weet iedereen dat een babyhoofdje altijd heel zwaar is in verhouding tot lijfje en ledematen, vandaar dat ondersteuning altijd nodig is, al was het maar met 1 vinger.  Het bovenste kindje op deze foto ondersteunt zichzelf met de elleboog, maar het onderste had assistentie van een onzichtbare (lees : met photoshop weggetoverde) papa-vinger.

Kleine baby-knuistjes zijn nog een ander verhaal!  Sommige baby'tjes liggen van nature al met de handjes open en de vingertjes gestrekt, maar veel vaker zijn de handjes gesloten, als mini-vuistjes.  Je kan die natuurlijk wel "openvouwen", maar wees dan supersnel met het nemen van je foto's, want binnen de 2 minuten zijn het gegarandeerd weer vuistjes ;-)

Na deze pose is het een koud kunstje om het kleintje doodvoorzichtig (en vooral traag) op te tillen en in een antieke emmer of mand te leggen, in precies dezelfde houding.  Met een beetje geluk merkt het niets van de "verhuis" en slaapt het kleine model gewoon door. Slaperig prinsesjeSlaperig prinsesjeBabyfotografie - ref.: 37594

 

 

 

Dit is hetzelfde meisje NA de verhuis naar de oude mand :  haar pose is amper veranderd ...

 

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December