Zonsopgang aan de Zwarte Zee

September 20, 2013

Foto van de week :  zonsopgang aan de Zwarte Zee

Tijdens een heerlijke week in Bulgarije heb ik mogen samenwerken met Krasi, Marina, Polina en Dari, vier supermooie fotomodellen in oude vervallen huizen, fotostudio en in de branding van de Zwarte Zee.

Ik ben nog volop de fotoresultaten aan het sorteren, dus nog geen bikini/lingerie dames in deze blog, maar wel al mijn mooiste shot van een zonsopgang in Ahtopol aan de Zwarte Zee.

Zonsopgang aan de Zwarte Zee5D3-25116Auteursrechterlijk beschermd Anyka Fotografie 2013 - Geen publicatie, commercieel gebruik of wijziging toegelaten zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf. Publicatie op internet uitsluitend in formaat kleiner dan 800 pixels.

Tja, fotografen blijven fotografen, ook op vakantie, dus staan ze om 5 uur op om de zon te zien opkomen.  Gelukkig was het al september en niet juni, dat scheelt een uurtje slaap!  Een tip voor wie dit ook eens wil proberen :  sta minstens 3 kwartier voor zonsopgang al op je uitkijkpost (die je de dag tevoren met een kompas hebt uitgekozen).  Want zonsopgangen zijn op z'n mooist VOOR de zon zich laat zien.  Als eenmaal het eerste schijfje zon tevoorschijn komt, krijg je last van lensflare en wordt het tegenlicht te sterk.

Blijf je liever wat langer in je bed en kies je eerder voor een zonsONDERgang?  Die heb je niet aan de Zwarte Zee ... daarvoor ga je best naar de Atlantische kust!


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December