Alle baby'tjes hebben een eigen karakter

July 26, 2013

Alle baby'tjes zijn uniek ...

Baby met kaboutermutsje22766

We zeggen het allemaal op gezette tijden :  't is weer een vrouw!  of :  Mannen!  ze zijn àllemaal hetzelfde!  Of die uitspraak correct is of niet laat ik wijselijk terzijde, maar aan het begin van ons leven zijn we allemaal UNIEK. 

Engeltje23149 (1) Je kan pasgeborenen natuurlijk "pampervullers" noemen, die de hele dag niks anders doen dan eten, pampers vullen, slapen en huilen, maar hier in de studio is het altijd weer afwachten hoe de kleine zich zal gedragen, waartegen hij/zij zal protesteren, en of er al dan niet glimlachjes zullen komen.

Een tijdje geleden was er hier een kindje dat absoluut NIETS op z'n ruggetje wou voelen.  Voor dit kindje dus geen engelvleugeltjes, geen muts-pompon en geen lichtgewicht strik.  Bij de minste aanraking op zijn rug schrok hij zich te pletter en strekte hij de beentjes.  Kon dus absoluut niet tegen kietelen! 

Vorige week had ik een schattig meisje dat een aversie had tegen omkleden!  Ze was continu goedgehumeurd, tot het moment dat ze op het verzorgingskussen lag en er iets aan- of uitgedaan moest worden, nog wel door haar bloedeigen ouders!  Dan barstte er een drama los dat onmiddellijk ophield zodra ze van het kussen werd getild.

Baby steekt tong uit09678

Elk baby'tje is anders :  de één slaapt de hele fotosessie door, de ander vecht tegen de slaap en vertikt het om 1 oog dicht te doen.  De één vindt het heerlijk maffen op z'n buikje, de ander probeert steevast om te rollen (op 10 dagen oud!), hoofdje op te tillen of beentjes te strekken.  Het ene handje ligt met open garnaalvingertjes op de zachte deken, het ander grijpt de deken zo stevig vast dat die mee omhoog gaat als je het kindje optilt.  Het ene slapende gezichtje is sereen en ontspannen, het andere kindje toont een heel repertoire aan gezichtsuitdrukkingen, van boos, zielig, en nadenkend tot snelle glimlachjes, zodat je als fotograaf je vinger niet van de sluiter durft halen uit schrik iets te missen.  En tot slot heb je nog de tafelmanieren :  de ene baby drinkt haastig en gulzig, de ander begint met een aperitiefje, doet een dutje, begint dan op z'n gemak aan de hoofdgang, gevolgd door een lange pauze.  Denk je dan dat ie genoeg heeft, dan krijg je luid protest, want hij heeft z'n dessert en pousse-café nog niet gehad!

Baby op handdoekstapel20704

Jammer genoeg kan je ze aan het begin van de fotosessie niet even vragen wat ze het prettigst vinden - dat kom je pas "al doende" te weten :  de ene protesteert met grappige kreungeluidjes, de ander laat een alarmsirene horen dat je blij bent dat de buren niet thuis zijn!


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December