Goeie timing

June 08, 2013

07546-Dean

 

 

Met kinderen, en ook bij babyfotografie is goeie timing een kunst op zich.  Kinderen vinden immers heel veel dingen leuk om te doen, maar na 1 keer willen ze liever "wat anders".

21256

 

 

 

 

Dat wil dus zeggen :  éérst je belichting perfect, dan de volwassene(n) op hun plaats, en dàn pas de kleine vertellen wat je voor hem/haar in petto hebt!

15729

 

 

 

 

Daarnaast heb je natuurlijk de totaal onverwachte situaties, de grappige momenten, die zo spontaan zijn dat ze absoluut niet te herhalen vallen.  Als je dan nét niet je camera vast had met je lens in de juiste richting ... pech gehad ...

 

09678

 

 

 

Met pasgeboren baby'tjes is dat nog veel belangrijker.  Die kan je helemààl niks vragen om te doen.  Het enige advies is hier :  continu de vinger op de knop en je aandacht geen moment laten verslappen.

19733

 

Dit lachende mini-model is 12 dagen oud, en van lachen of zelfs gericht kijken was nog lang geen sprake.  Kleine Alicia sliep zelfs, maar had blijkbaar een leuke droom.  Haar lachje heeft een volle seconde geduurd!

20767

 

 

Bij vader of moeder op de schouder is altijd een goed moment voor leuke close-ups!  De baby voelt zich dan lekker safe, het hoofdje wordt niet alleen goed ondersteund, maar papa's linkerhand zorgt er ook voor dat de kleine de juiste kant opkijkt.  En dan maar afwachten.  Deze foto noem ik "de kleine Directeur"!

15475

 

 

En als Papa dan nog een beetje mee oplet, en op precies hetzelfde moment wil gapen, dan krijg je een onvergetelijke foto ...

 

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December