Fotoshoot met niet-zo-newborn baby?

March 12, 2013

De meeste foto's op de baby-pagina van deze website zijn genomen van kindjes tussen 8 en 14 dagen oud.  Waarom zo piepjong?  Omdat alleen échte "newborn" baby'tjes bereid zijn lekker door te slapen in een rustieke emmer, een rotan mand of op een stapel handdoeken.  Wacht je daarmee tot 3 à 4 weken, dan is het kleintje veel alerter en sterkt hij/zij de beentjes, zelfs al slapend.

 

Wat doe je dan met een baby die niet meer "newborn" is?  Hoe maak je daar dan toch een leuk/mooi portret van?

Alles hangt af van de vraag :  wat kan het model al?  En het eerste dat ze kunnen nadat het "pasgeborene" eraf is :  lachen!   Je bouwt dus een "barricade" op om de baby te stutten, want zitten gaat nog lang niet, en je voert je "babyrepertoire" op.
 

 

 

 

Hoofdje optillen is de 2e topprestatie die zo'n minimodelletje zichzelf aanleert, maar zich concentreren is nog héél moeilijk.  Best dus iets knalroods in de buurt houden, en vooral zorgen voor GEEN afleiding (ouders mogen dus wel aan de zijlijn meekijken, maar best zonder geluid!).

 

Rolkussentjes verstoppen onder het traditionele schapenvelletje zijn prima hulpmiddelen om een "platte baby" wat minder plat te maken  (mits het nodige plastic ter bescherming!).

Wat je best ook nog paraat houdt, is een doekje om kwijlmondjes schoon te vegen.  Wegvegen gaat immers veel sneller en makkelijker dan weg-photoshoppen ...

 

Serenity

 

 

 

Foto's met (één van) de ouders mee in beeld vormen dan weer helemaal geen probleem.  Dan zijn er handen en armen genoeg voor ondersteuning, en kan je, slapend of wakker, de leukste en mooiste portretten schieten!

Happy Baby


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December