Fotoshoot met vijf Chihuahua's en een Herdershondje

November 02, 2013

 

 

Met pasgeboren kindjes werken vergt heel wat voorzichtigheid, zeker als het gaat om baby's die een maand te vroeg geboren zijn. De laatste tijd is dat drie keer voorgekomen, maar die kleintjes van 2,6 kg hebben zich superflink gedragen in de studio!

Hondjes van 6 weken oud zijn ook nog baby'tjes, maar chihuahua's van die leeftijd zijn véél kleiner dan mensenkinderen.  Vorige week had ik er zo 5 in de studio!  Een halve dag op mijn buik liggen om die te fotograferen is op mijn leeftijd niet zo'n best idee, dus hebben we de fotoshoot op tafel gedaan - heel comfortabel voor de fotograaf!

 

 

 

 

 

Toen we de fotomodellen gingen halen, bood de kennel me een extra model aan : een herdershondje van 9 weken.  Daar kon ik geen nee tegen zeggen!  Maar dat beestje was wel 4x zo groot als de chihuahua's, dus alle 6 samen in 1 ren vond ik wat gevaarlijk.  Kyra, het herdershondje, vond alleen zitten in de keuken echter absoluut NIET leuk, en liet dat dan ook meteen horen met zielige deuntjes.  We hebben toen de grootste chihuahua erbij gezet, en dat was meteen een feest :   2 hevig kwispelende staartjes, dus dat zat wel goed.

 

 

Als ik met dieren werk, zeker als het stockfotografie is, dan wil ik graag grappige foto's, maar wel zonder de beestjes te plagen, aan te kleden, of bang te maken.  Dus als ik graag een chihuahua met een ballon op de foto wil, dan komt die ballon (inclusief touwtje) pas in beeld NA de fotoshoot, met photoshop.

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March (1) April May (1) June July August September (1) October November December