De nieuwe fotostudio is klaar!

December 19, 2012  •  Leave a Comment

Zwangerschapsfotoshoots en babyshoots kan je niet uitstellen, dus de verbouwing van de fotostudio ging in fasen, gewoon tussen de shoots door.  Nu is de studio klaar :  alles is 90 graden gedraaid, zodat er nu meer dan 4 meter witte of zwarte achtergrond vrij is, dus meer plaats voor familieportretten.  Bovendien werd de (spekgladde) zwarte doek op de grond vervangen door vast tapijt (dat eergisteren al voor 't eerst "gedoopt" werd door een schattig babymodelletje!).Fotostudio Anyka

De antieke kist zit vol met lappen namaakbont om zwangere of pasgeboren modellen op te laten poseren, en dient ook als rustieke ondergrond voor vintage set-ups bij babyshoots (en dankzij de glijders onder de poten verschuif ik de kist moeiteloos).

Het plafond heeft nu een heleboel (witgeschilderde) haken om accessoires aan op te hangen (bv. voiles) of lichtgewicht vinyl achtergronden aan te bevestigen.  En ik ben superblij met het hair-light dat nu hoog aan de muur hangt in plaats van aan een loodzwaar statief met tegengewicht!

Als ik kleurengels tegen de grijze achtergrond (nu opgerold links boven het raam) projecteer, kan ik voortaan eender welke kleur achtergrond gebruiken, en zelfs silhouetten maken tegen rood, groen enz in plaats van alleen tegen spierwit.

Met 2 zwarte V-flags (niet in beeld) zijn nu ook betere tegenlichtopnames mogelijk, maar zo'n grote V-flag werkt ook prima als verplaatsbare scheidingsmuur om een moeder wat privacy te geven tijdens borstvoeding van een mini-modelletje.

Naast de witte en zwarte vloer heb ik nog verscheidene nieuwe rustieke en originele vloeren en achtergronden, speciaal voor scènes met kinderen en baby'tjes (verstopt achter de Japanse kast).  En tot slot is er natuurlijk nog de tweede (boudoir) studio, maar daaraan is dit keer niets veranderd.

OK, toegegeven, het model is zo klein gekozen om de studio groter te doen lijken!


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December