Fotoshoots met pasgeboren baby'tjes

October 23, 2012  •  Leave a Comment

Is flitsen slecht voor pasgeboren kindjes?

Nee, absoluut niet.  Sterker nog :  de eerste 2 weken heeft een kindje er nog minder last van dan op latere leeftijd.  Krijg ik een zuigeling van 10 dagen oud in de studio, dan reageert dat kindje ofwel geheel niet op de flits, ofwel volgt er bij de eerste 3 flitsen een licht oogknipperen, en daarna niet meer.KonijntjeKonijntje
 

Doe je hetzelfde bij een kindje van 4 weken, dan gebeurt het al eens dat de kleine niet alleen knippert met de ogen, maar zelfs echt schrikt.  Logisch eigenlijk, want de eerste weken is het gezichtsveld van een baby heel beperkt.  Vandaar dat die kleintjes het presteren om simpelweg door een groot deel van een fotoshoot heen te slapen! 

 

Smiling babyVintage babyfoto

 

En met een beetje geluk krijg je zelfs een klein glimlachje, zoals hiernaast!

De foto's op deze blog zijn genomen met 2 studioflitsers en 1 reflector (op een afstand van ongeveer 1,5m en 3m van de baby).

Vintage foto's zoals deze zijn heel geliefd, zowel in kleur als in variaties zoals sepia, creamtone en zwartwit (kleurvariaties zijn trouwens altijd gratis aan te vragen).

 

Shopping

Tot slot : ik mag er dan op los flitsen in de studio - de veiligheid van het model komt altijd op de 1e plaats : de afstand mand/vloer was hier 2 centimeter, en ook alle foto's waarbij het kindje op de arm van papa ligt, zijn altijd genomen op 20cm afstand van een zeer dikke matras (niet dat die matras ooit nodig is geweest, Papa houdt de kleine altijd goed in 't oog!).

 

 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December