Je eerste fotoshoot?  Hier volgen enkele tips!

Kies een datum dat je geen haast hebt. De studio werkt ook in de weekends, dus keuze genoeg voor een dag dat je kan relaxen.

Draag kleding waar je je mooi in voelt, met accessoires die er mooi bij passen. Als je niet kan kiezen, ga dan eerder voor effen stoffen met wat textuur, dan drukke tekeningen of bolletjes en ruitjes. Ga nu niet prompt dure dingen kopen, want het gaat om jou, en niet om de kleren. Breng een stuk of 3 verschillende sets mee naar de studio, bijvoorbeeld een feestelijke jurk, een broek met mooie koltrui, en iets met een open hals of blote schouders.

Zorg dat je kleding tiptop in orde is. Niet alleen zonder vlekken of scheurtjes, maar ook netjes gestreken.

Je hoeft niet naar de kapper voor een fotoshoot, maar was en brush je haren op z'n mooist. Gebruik geen haarlak of gel om een koppige haarlok te temmen, dat oogt onnatuurlijk op een foto.

Kijk één à twee dagen tevoren eens goed in de spiegel en bewerk je gezicht waar nodig met was of pincet. Is er een make-up artieste inbegrepen in je fotoshoot? Dan kan zij je helpen met het epileren van je wenkbrauwen.

Ook je handen verdienen aandacht : verzorg je nagels en haal oude restanten nagellak eraf ... (een fotoshoot is trouwens een perfecte reden om nu eindelijk eens te stoppen met nagelbijten ...).

epileren

 

Sta je graag op de foto met blote schouders? Probeer dan om 6 uur voor de fotoshoot ofwel geen BH meer te dragen, ofwel een BH zonder bandjes. Gaat dat niet, zet de bandjes dan SUPER-los, zodat je geen enkele afdruk op je schouders krijgt. Dit geldt ook voor andere spannende kledingstukken, en zelfs juwelen en je horloge. Al die dingen blijven urenlang zichtbaar nadat je ze hebt uitgedaan.

Breng je graag juwelen mee? Zorg dan dat ze bij je kleding passen. Draag geen elastiekjes of goedkoop uitziende juwelen (let wel, ik zei : draag geen goedkoop uitziende juwelen, ik zei niet "draag alleen dure juwelen" - een groot verschil!).

Kan je jezelf mooi opmaken? Kies dan een fijne eyeliner, mascara, lip-gloss, fond-de-teint en wat poeder tegen een glimmende huid. Breng je make-up en kam ook mee naar de studio, om je uiterlijk even bij te werken. Maar denk eraan : beter GEEN make-up dan slechte make-up. Voor € 35 extra komt er speciaal voor jou een makeupartieste naar de studio om je op te maken.

Verder mag je alles meebrengen dat typisch bij jou hoort : muziekinstrument, voetbal, hoedje ...

Wil je je huisdier meebrengen? Dat kan ook, mits vooraf besproken met de studio.

Wees vooral niet te verlegen om met eigen ideeën af te komen in de studio.
Heb je foto's uit een tijdschrift gescheurd met een pose die je zelf eens wil proberen?
Mail die foto('s) dan enkele dagen vóór de fotoshoot even naar de studio.