Een gipsbuik laten maken - een 3D herinnering aan 9 maanden vol verwachting ... 
 


3843438434

Wat is een gipsbuik? 

Een gipsbuik is een volledig veilige manier om je buik te vereeuwigen in al z'n glorie.  Meestal worden de borsten mee opgenomen, niet alleen omdat je borsten op het einde van je zwangerschap vaak op z'n mooist zijn, maar ook omdat de buik dan beter tot zijn recht komt.

3810238102

Hoe wordt een gipsbuik gemaakt?

Je buik (en borsten) worden - net zoals bij een gebroken been - bedekt met nat gipsverband, dat op 10 minuten droogt.  Vooraf krijg je een laag vaseline, zodat het gips vanzelf loslaat. 

3810338103 Zowel gips als vaseline zijn volledig veilige producten, je kindje heeft nergens last van.  In Nederland zijn er bedrijfjes die niets anders doen dan buiken gipsen!  Tijdens het ingipsen kan je best gaan zitten, want 3 kwartier staan is nogal lang voor een hoogzwangere vrouw. 

 

 

 

Wat kan je allemaal doen met een gipsbuik?

 • je kan er je suikerbonen in presenteren
 • de bezoekers in de kraamkliniek kunnen er hun naam opschrijven, of een leuk felicitatietekstje
 • je kan je pasgeboren baby erin leggen, voor een prachtige foto
 • heb je een vriend(in) die kunstenaar is?  misschien wil hij/zij een gipsbuik-schildering maken?
 • maar ook je oudere kindjes kunnen er hun artistieke talenten op botvieren ...
 • versier de buik met kant, een roze strik (of een blauwe), een voetafdruk van de baby ... en hang 'm aan de muur in de kinderkamer.
 • zelfs gewoon wit, onversierd, is een gipsbuik een schitterend deco-object, gemonteerd op een staander 3844138441
 • bij een 2e zwangerschap is er geen betere manier om buiken te vergelijken!
 • plak de buik vol met krantenknipsels van de dag van de geboorte ...
 • schilder de buik met een metallic bronsverf, een heel artistiek effect!

3843438434


Wat is de beste tijd voor een gipsbuik?

Als je buik op z'n mooist is, dus tussen week 32 en 35 ... en dat is toevallig ook de periode die ideaal is voor een zwangerschapsfotoshoot!  Om die reden biedt Studio Anyka nu ook gipsbuiken aan!  In principe kan iedereen een gipsbuik laten maken.  Ben je echter een type dat gemakkelijk flauwvalt, dan is dit misschien niet voor jou.  Lang stilzitten is immers niet zo makkelijk.

Qua timing kan je kiezen voor een sessie aansluitend aan de zwangerschapsfotoshoot, ofwel voor terugkomen op een andere dag.  Altijd wel handig als je partner meekomt, want met 2 gaat het sneller, en bovendien zijn de foto's van "the making of" met hem erbij veel leuker! 


Is het maken van een gipsbuik geen vies gedoe? 3842938429

Ja, absoluut!  Maar met "vies" bedoel ik :  het is een heel geklieder en geknoei.  Gips en vaseline zijn beide geurloos.  Gips kan je achteraf gewoon met je nagel of een borstel van je huid afhalen; vaseline is behoorlijk vettig, dus dat vegen we eraf met keukenpapier.  Daarna draag je dus best een oud T-shirt, tot je thuis de douche in kan.  Met zeep (of afwasmiddel, dat ontvet nog beter) krijg je de vaseline er weer af.  De vloer, de stoel en het tafeltje in de fotostudio worden allemaal bedekt met plastic folie (trouwens, dat geldt ook voor je benen en je slipje).  Het klaarzetten van de spullen, op maat knippen van het gipsverband, het opruimen van de troep en het schoonmaken van het materiaal worden door de studio gedaan, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Wat kost het, en wat is er in die prijs begrepen?

Een gipsbuik laten maken door studio Anyka kost € 95, en daar is alles in begrepen :

 • de gebruikte materialen (vaseline, gipsverband, gesso primer, schuurpapier, beschermfolie enz.)
 • indien gewenst stuur ik je vooraf een reepje gipsverband, zodat je een eventuele allergie uit kan testen (vaseline kan ik moeilijk opsturen, maar dat heb je misschien zelf wel in huis).
 • op maat knippen van de stukjes gipsverband
 • het maken van de gipsbuik inclusief borsten (3 lagen gipsverband)
 • 5 (onbewerkte) foto's, genomen tijdens "the making of"
 • het opkuisen van alle troep achteraf
 • verstevigen van zwakke plekken, drogen en gladschuren
 • 2 lagen gesso primer, zodat de buik mooi wit blijft en klaar is om beschilderd te worden (of beschreven) - afhankelijk van het uiteindelijke doel kies je zelf of ik de binnenzijde of de buitenzijde van de buik gladschuur en een primerlaag geef.
 • 1 unieke geretoucheerde foto van je baby, slapend in de gipsbuik (op een zacht dekentje natuurlijk).  Daar studio Anyka een fotostudio is, worden gipsbuiken alleen aangeboden aan vrouwen die OOK een combishoot geboekt hebben.
   

3845938459 Wat moet je zelf doen/meebrengen voor een gipsbuik?

Niet veel!  Breng een laag slipje mee dat vuil mag worden tijdens het aanbrengen van het gips.  En voor NA het ingipsen heb je dan een proper slipje nodig, plus een oud lang T-shirt waar eventuele restjes vaseline op mogen komen.   Heb je de gipsbuik besteld NA een fotoshoot, dan is het soms handig om een koekje of iets anders eetbaars mee te brengen, om een suikerdipje te voorkomen.

Wanneer kan ik de gipsbuik komen afhalen?

Je kan de afgewerkte gipsbuik samen met de zwangerschapsfoto's komen ophalen (ongeveer 2 weken dus).  Ben je echter NIET van plan om je gipsbuik te gebruiken in de kraamkliniek, laat hem dan gewoon in de studio tot de newborn fotoshoot; we hebben 'm immers nodig om je baby'tje in te leggen!

Boek het maken van de gipsbuik SAMEN met je fotosessie,
en laat de studio weten of je dit graag aansluitend aan de fotoshoot doet, of op een andere datum.
Opgelet :  Studio Anyka is een fotostudio.  Je kan hier niet alleen een gipsbuik bestellen.  Het uiteindelijke doel is je baby'tje in de gipsbuik fotograferen, dus ofwel boek je een combishoot + gipsbuik, ofwel Baby Album + gipsbuik.

3844738447