Fantasiefoto's niet alleen met kinderen ...

August 29, 2014

Fantasiefoto's, droomfoto's, reenactmentfoto's, sprookjesfoto's of hoe je het ook noemen wil, het is ongelofelijk leuk om te doen, maar het kost ENORM veel tijd, geld, creativiteit en voorbereiding.  Niet echt commercieel dus, vandaar dat dit eerder de uitzondering dan regel is. 

Twee mensen echter krijgen een "special treatment".  Ze horen tot mijn oudste modellen (zowel in "model-carrière" als in leeftijd, wat niet moeilijk is in een "buik&baby" studio!) en beschikken over een grote dosis poseertalent.  En daarmee bedoel ik geen "fashion" poses, maar echt acteren!

Je hebt het al geraden, het gaat over mijn zus Amalor en haar man Albert, die 1x per jaar een hele dag (vanaf 's morgens 9u al) verschillende karaktertypetjes komen uitbeelden.  Daar ik als fotograaf moet zorgen voor de grime/baarden/pruiken, kleding, accessoires en achtergronden heb ik ook het privilege om te verzinnen wat we gaan doen.

Dit jaar kreeg Albert de uitdaging om een koning en een kabouter te spelen, en Amalor hebben we omgetoverd in een Indiaanse verhalenvertelster. 

blog 40261blog 40261

Qua achtergrond was de kabouter doodgemakkelijk :  alles op een groene achtergrond, want kabouters zijn heel klein, dus moest hij met photoshop "gekrompen" worden, en daarna pas op een achtergrond geplaatst.  Voor de koning hadden we de boudoirstudio in een troonzaal omgetoverd (ex-boudoir klanten zullen de studio direct herkennen!), en voor de Indiaanse werd een hoek van de grote studio ingericht als wigwam-interieur.   De pruiken en baarden zijn dit jaar supergoed gelukt!  Die van de kabouter heb ik gemaakt van een schapenvacht!

Ik kan nog maar 3 foto's laten zien - er wacht mij nog HEEL veel photoshopwerk, vooral voor de kabouter natuurlijk, maar klanten krijgen voorrang, dus eerst moet ik nog de baby'tjes Emiyo en Willem afwerken!