Fotoshoot pasgeboren tweeling

September 24, 2012  •  1 Comment

 

Het gebeurt niet vaak dat ik de kans krijg om een pasgeboren tweeling te fotograferen, dus toen Mathis en Thomas geboren werden, deed ik een klein rondedansje!

Na dat dansje moest ik wel even plannen, want een tweeling fotoshoot is niet gewoon het dubbele van babyfoto's.  De ouders (en ikzelf ook natuurlijk) wilden vooral foto's van de 2 kids samen, en die passen vanzelfsprekend niet in of op alle fotoprops, zoals bijvoorbeeld mijn handdoekstapel, of in de houten emmer.  Heb ook supersnel 2 lichtblauwe mutsjes besteld, die 1 dag voor de fotoshoot aankwamen!

Vierling

 

 

En omdat een vierling nog leuker is dan een tweeling, heb ik er even een spiegel voorgelegd.

 

 

 

Als je vraagt of tweelingen moeilijker zijn :  ja, absoluut!  Niet alleen omdat je er dan twee tegelijk in slaap moet krijgen/houden (er is er altijd wel 1 die honger heeft, plast of huilt), maar ook omdat ze moeten "samenwerken" bij hun poses.  Je wil ze graag "hand in hand" bijvoorbeeld ...

 

Babyfotografie tweelingen

 

In deze mand pasten ze precies, en met mijn groene rafeldeken erin, en allebei hun mondjes open, lijken ze net op 2 hongerige vogeltjes in een nestje.

 

 

Daarna had Thomas weer zo'n grote honger, dat we even alleen met Mathis zijn doorgegaan, want die sliep nog als een marmot.

 

 

 

 

Een jing-jang pose leek me ook wel leuk, en kerstmutsjes heb ik in alle maten, dus nu hebben ze hun eerste eigen kerstkaart!

 

 

 

 

Familieportret met baby tweelingenFamiliefoto met tweeling

 

 

Het was een lange shoot, en de volwassenen waren allemaal moe, dus een liggend familieportret leek wel toepasselijk!


Mijn respect voor alle ouders van meerlingen! Die verdienen echt extra ouderschapsverlof, al was het maar om wat slaap in te halen ...


Comments

Annie(non-registered)
Schitterend Anneke !
No comments posted.
Loading...