Vintage fotoshoot

July 19, 2012  •  1 Comment

vintage fotoshoots antwerpenTwenties fotografie

 

De vintage fotoshoot was een super succes! 

 

We waren met z'n vieren :  model Kim, foto-assistente Stephanie en visagiste Hanan El Fakiri.  De hele studio was vooraf al ingericht met gedrapeerde gordijnen en oude chaise-longue en lag bovendien vol met accessoires en props. 

Het moeilijkste was het kapsel.  Hanan had vooraf goed gestudeerd op de stijl van de twintiger jaren, en op zichzelf geoefend, en ja hoor, na anderhalf uur werken aan echte "fingerwaves", plus een uur make-up (flinterdunne wenkbrauwen, prachtige lippen ...) herkende Kim zichzelf niet meer in de spiegel!  Waar was die jonge moderne vrouw gebleven?  Nu nog even een prachtige flapper-jurk uit de charleston-tijd (Ebay natuurlijk) en de studiolampen aan en we waren vertrokken!

 

 

 

Naast de flapper-dress stijl wilden we ook experimenteren met een heuse Greta Garbo look, je weet wel, hollywood-filmster effecten, een tikkeltje Chanel erbij gooien, en tot slot een flinke scheut glamour erbij gooien.

 

 

Ongelofelijk wat de combinatie make-up, haarstijl, belichting en photoshop met een mens kan doen.  Wie Kim kent, valt compleet flauw van de metamorfose!  En staat ze niet geweldig met het kanten vestje van mijn Oma?  (ter info :  mijn Oma was van 1900, dus in de jaren 20-30 was ze precies van Kims leeftijd!)

 

Twenties haar

 

 

Hier een prachtige detailfoto van Hanans hairstyling.  Kim heeft sluik haar, dus deze krullen zitten vast met gel en speldjes.  De waaier is authentiek, en komt van Ebay.  De haarband komt ... euh ... van de Veritas.

 

 

 

 

Vintage glamour fotoshootVintage boudoir

 

 

 

 

Tijdens fotoshoots als deze moet je voortdurend op de details letten :  hangen de parels niet scheef?  zakken haar handschoenen niet af?  Heeft het model de waaier niet achterstevoren vast?  Deze fotoshoot was de eerste keer dat fotoassistente Stephanie en ik samenwerkten en het klikte prima!  Haar kritische oog op de achtergrond heeft me ettelijke uren photoshop-correctie uitgespaard!

 


Comments

HananStyling(non-registered)
Dit is de eerste keer dat ik wat meer foto's heb kunnen zien, ben erg onder de indruk! Mooi werk geleverd Anyka!
Het was een toffe kennismaking en samenwerking!

Groeten,
Hanan
No comments posted.
Loading...