Toscaanse modder

July 05, 2012  •  Leave a Comment

Er was verschrikkelijk slecht weer voorspeld, met 1 dag zelfs 26mm regen, dus ofwel kenden de weervoorspellers hun vak niet, ofwel helpt duimen ECHT.  We hebben regen gehad op de dag van aankomst en nog een flinke bui 2 dagen later.  Verder scheen de zon, dus perfect weer voor mistige zonsopgangen!

Voor zulke foto's moet je niet alleen om 4u 's morgens opstaan, je moet ook bereid zijn dwars door modderige velden te baggeren.  HEEL modderig.  Na een ochtendsessie was ik ongeveer 2cm groter, en omdat het klei was, kostte het enorm veel moeite om je schoenzolen weer moddervrij te krijgen.  En zo ging dat de hele dag door (siësta uitgezonderd, om slaap in te halen), want als je met workshopleider Tom Mackie op stap bent, blijf je niet op de begane paden!

Dit is 10 seconden voor zonsopgang.  Vlak bij het hotel (logisch, anders moesten we NOG vroeger uit ons bed) in San Quirico d'Orcia, een dorpje in de buurt van Pienza.

Naast cypressen - die zie je echt overal - is Toscane bezaaid met veldbloemen :  vanuit de verte ziet het eruit als "vlakken" geel, roze en rood, van dichtbij zijn het miljoenen bloemen, en dan vooral klaprozen!

Nee, hiervoor ben ik niet plat op m'n rug gaan liggen.  Ik heb de camera het werk alleen laten doen, op timer.  Kwestie van de juiste instellingen raden en en plek uitkiezen met VEEL klaprozen.

Zulke zonsondergangen lukken alleen met een goeie verloopfilter, anders wordt het gras zwart.  Het einde van een mooie dag, of toch bijna, want na zonsondergang trokken we moe een restaurant in met onze modderpoten.  Dus geen chique restaurants met vast tapijt voor ons! 

 


Comments

No comments posted.
Loading...